2017 Šokis Žemei tikslai ir instrukcija

Šokio tikslai: formuoti  aplinkosaugines nuostatas ir gamtai palankų elgesį;ugdyti atsakomybę už savo veiksmus sąveikaujant su mus supančia aplinka ir žmonėmis;gilinti vaikų pasaulio vientisumo suvokimą, kad mes vienas su kitu esame daug glaudžiau susiję nei atrodo; formuoti kolektyviškumo įgūdžius;  skatinti bendradarbiavimą tarp ugdymo įstaigų, kolektyvų Lietuvoje ir užsienyje;skatinti atkreipti dėmesį į ekologines bei nykstančių gyvybės formų problemas bei ieškoti BENDRŲ aplinkosaugos sprendimo būdų.

Šokio instrukcijos  :

1 dalis:

2 dalis:

Visas šokis:

Šokio garso takelyje skamba  Michael Jackson – Earth Song 

Šokio istorija:

Pirmą  kartą šis šokis buvo sušoktas akcijoje „Pažvelk Žemės akimis“ 2016-03-18 12:00 val. Alytaus rotušės aikštėje, kurioje susirinko šio miesto pradinių klasių mokiniai. Mūsų, „Apkabinkime Žemę“ komandą, šis šokis įkvėpė naujai iniciatyvai. Mes supratome, kad ši pasirinkta meno forma puikiai suprantama įvairių tautų žmonėms, kad tai puikus būdas atkreipti žmonių dėmesį į gamtosaugines problemas.

Bendradarbiaujant su choreografe Aušra Saulevičiūte, Alytaus „Drevinuko“ mokyklos-darželio administracija, jos mokiniais buvo paruošta šio šokio mokomoji medžiaga.  Antrąkart šis šokis, kartu su Kurmaičių pradinės mokyklos mokiniais, buvo sušoktas asociacijos „Gyvoji planeta“ organizuojamame keliaujančiame šeimų festivalyje „Gyvybės medis“ 2016.09.10 Kurmaičiuose, Kretingos raj.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>