Žemės dienos paminėjimas švietimo įstaigose, 2014 m.

4_zps27d81894

Švietimo įstaigos dalinasi Žemės dienos paminėjimo įspūdžiais

ALYTAUS RAJ. ALOVĖS PAGRINDINĖ MOKYKLA

Keliame Žemės vėliavą.

Puošiame Žemę žiedais.

Žemė pasipuošusi savo šventei.

 

ALYTAUS „DREVINUKO“ MOKYKLA-DARŽELIS

Žemės dienos minėjimo šventėje Alytaus Rotušės aikštėje susirinko gausus būrys pradinių klasių mokinių. Kiekvienas mokinys laikė rankose po širdelę su Žemės simboliu joje. Taip jie išreiškė savo meilę Žemei, pasižadėjimą ją saugoti ir puoselėti. Išpuošę Žemę širdelėmis mokiniai ir mokytojai simboliškai ją apkabino. Įstaigos salėje darželio vaikai su auklėtojomis taip pat susikabino rankomis, siųsdami Žemei meilę ir padėką, pažadą ją tausoti.

 

BIRŽŲ RAJ. PAČERIAUKŠTĖS PETRO POŠKAUS PAGRINDINĖ MOKYKLA

Mokyklos mokiniai ir mokytojai Žemės dienos proga apkabino savo mokyklą, kurią labai gerbia, saugo ir myli!

 

DRUSKININKŲ LOPŠELIS-DARŽELIS „ŽIBUTĖ“

Viso darželio vaikai ir darbuotojai išėjo į žaidimų aikštelę, susikibo rankomis, padainavo savo darželio himną, dainelę apie draugystę. Drauge prisiminėme, kokią prasmę turi Žemės dienos minėjimas, kodėl reikia saugoti Žemę, taiką, vienas kitą.

 

JONAVOS IKIMOKYKLINĖS ĮSTAIGOS

Jonavos kultūros centro salėje gausiai susirinkę Jonavos rajono ikimokyklinių įstaigų – „Lakštingalėlės“, „Bitutės“, „Dobilo“, „Pakalnutės“, „Saulutės“, „Žilvičio“, „Pušaitės“, „Šilelio“, „Voveraitės“ lopšelių-darželių auklėtiniai, pedagogai ir tėveliai dalyvavo dainų ir šokių šventėje „Labas, Žeme!”, skirtoje paminėti Tarptautinei Žemės dienai. Mažieji jonaviečiai dainavo nuotaikingas dainas apie pavasarį, motulę Žemę, deklamavo eilėraščius apie Lietuvą, šoko lietuvių liaudies šokius, kuriuos skyrė Lietuvai ir mūsų planetai. Su bundančia gamta ir pavasariu dalyvius sveikino renginio vedėjai deivė Žemyna ir gandras Jonas. Renginį vainikavo Žemės apkabinimas – visi susirinkusieji sustojo ratu ir susikibę rankomis apjuosė Žemę. Susirinkusieji džiaugėsi, kad tokios šventės visus suvienija draugystei, taikai, gėriui.

 

KAUNO LOPŠELIS-DARŽELIS „ATŽALĖLĖ“

Šventės „Apkabinkime Žemę visi kartu“ akimirkos.

 

KAUNO TIRKILIŠKIŲ LOPŠELIS-DARŽELIS

Drauge su Saulės spinduliais apkabinome Žemę.

 

KELMĖS „KRAŽANTĖS“ PROGIMNAZIJA

Progimnazijos penktokai, suprasdami, kaip svarbu mylėti ir saugoti mūsų planetą Žemę, pirmokams pasiuntė žaliąsias žinutes: padovanojo žalius medžio lapelius, kuriuos, padedami dailės mokytojos, kirpo, puošė visi mokyklos mokiniai, o penktokai juose parašė, kaip mes turime elgtis, kad mūsų Žemė nuolat žaliuotų ir žydėtų.

 

KELMĖS „KŪLVERSTUKO“ LOPŠELIS-DARŽELIS

Žemės dienos šventės proga visos darželio grupės pasipuošusios vabalėliais, paukšteliais, varliukais susirinko į salę, kur pasveikino sugrįžusį Gandrą. Gandrui dainavo daineles, pamėgdžiojo paukščių balsus, sprendė linksmus galvosūkius, mankštinosi. Gandras su Varna pakvietė grupių vaikučius į kiemą, kur visi drauge papuošė gaublį ir jį apkabino. Vaikučių tėveliai pagamino inkilėlius, kuriuos  įkėlėme į medžius. Nuo šiol vaikai stebės ten gyvenančius paukštelius.

 

KELMĖS RAJ. TYTUVĖNŲ VAIKŲ LOPŠELIS-DARŽELIS

Tytuvėnų vaikų lopšelio-darželio „Voveriukų“ ir „Pelėdžiukų“ grupių vaikai ir auklėtojos dalyvavo Tytuvėnų regioninio parko renginyje „Žemės dienai“ paminėti. Į šį renginį esame kviečiami kasmet. Džiaugiamės galėdami skiepyti vaikams meilę Žemei.

 

KLAIPĖDOS LAIVININKŲ MOKYKLA

Akcijos „Apkabinkime Žemę“ metu jūreivių-suvirintojų pirmo ir antro kurso mokiniai sudarė gyvą grandinę aplink mokyklos pirmųjų absolventų pasodintus beržus. Aukščiausiame medyje sugrįžtantiems paukščiams iškėlėme mokinių ir mokytojų drauge padarytą inkilą, pasipuošę pačių pagamintomis tulpėmis pasveikinome Žemę.

 

KLAIPĖDOS LOPŠELIS-DARŽELIS „ALKSNIUKAS“

Džiugiai paminėjome Žemės dienos šventę.

 

KLAIPĖDOS LOPŠELIS-DARŽELIS „BERŽELIS“

Sutikome Žemės dieną, papuošdami medžius ir susikibdami už rankų.

 

KLAIPĖDOS LOPŠELIS-DARŽELIS „ČIAUŠKUTĖ“

Susirinkę į šventę „Sveika pabudusi, Žeme“, sveikinome Žemelę žaidimais, rateliais, dainelėm, eilėraščiais ir vaidinimu. Vaikai dalijosi savo žiniomis kaip reikia saugoti Žemę, rūšiuoti šiukšles, globoti paukštelius. Lauke linksmai dainuodami išpuošėme Žemelę  savo pasidarytais žiedais, kėlėme inkilėlius.

 

KLAIPĖDOS LOPŠELIS-DARŽELIS „EGLUTĖ“

Kovo 20 d. vyko renginys, skirtas Žemės dienos ir Pasaulinei vandens dienai, kurio metu buvo aptartos Žemėje vyraujančios ekologinės problemos, ieškota įvairių būdų joms spręsti. Vaikai klausėsi pasakos apie Varveklio ir pavasarinės gėlės Snieguolės draugystę ir vandens reikšmę visai gyvybei Žemėje. Žaidė linksmus žaidimus, šoko lietuvių liaudies ratelius, piešė lietų, bandė atverti „Mįslių kraitelę“, kurioje savo paslaptis slėpė Žemės išmintis. Buvo surengtas piešinių konkursas „Aš-Žemės vaikas“. Apdovanoti patys spalvingiausi, gražiausi, vaizdingiausi piešiniai. Renginyje dalyvavo ir tėveliai, kurie kartu su savo atžalomis mokėsi ne tik tausoti, saugoti Žemės gamtą, jos vandenis, bet ir pastebėti jos grožį, savitumą- tai nauja idėja, kuri gimė šio projekto metu.

 

KLAIPĖDOS LOPŠELIS-DARŽELIS „KREGŽDUTĖ“

Spalvoti palinkėjimai mūsų Žemei.

KLAIPĖDOS LOPŠELIS-DARŽELIS „VOLUNGĖLĖ“

 

KLAIPĖDOS RAJ. DREVERNOS VAIKŲ DARŽELIS

Klaipėdos r. Drevernos vaikų darželio ugdytiniai ir pedagogai iš anksto ruošėsi paminėti Žemės dieną. Nutarę Žemę papuošti, jie kūrė gėles, kaspinus, paveikslus, linkėjo jai daug gerų žmonių ir gyvuoti tūkstančius, milijonus metų. Domėjosi bei dalijosi patirtimi kaip reikia saugoti Žemę, kas tai yra ekologija ir „žalieji“. Susipažino su Žemės evoliucijos istorija. Darželio kiemelyje surengė akciją „Žemės diena“. Vaikai, padedant auklėtojoms, papuošė Žemės krūmelius ir medžius savo sukurtais darbeliais. Susiėmę už rankų sveikino Žemę ir Saulę, išsakė savo sumanytus palinkėjimus. Prisiekė gerbti Žemę – savo didžiuosius namus ir visuomet būti draugiškais jai.

 

KLAIPĖDOS RAJ. KRETINGALĖS VAIKŲ LOPŠELIS-DARŽELIS

Kovo 20 d. su meile širdyse apkabinome Žemę.

 

KLAIPĖDOS ,,ŠALTINĖLIO“ MOKYKLA-DARŽELIS

Klaipėdos „Šaltinėlio“ mokykla-darželis dalyvauja Gamtosauginių mokyklų programoje, todėl niekada neužmiršta paminėti Žemės dienos. Šiemet nutarėme Žemę papuošti gėlių žiedais.

 

KLAIPĖDOS „VYTURIO“ PAGRINDINĖ MOKYKLA

Žemės dienos proga vaikus ir Mokytojus aplankė spektaklis „Varlius ir Irmis“ – vienas gyvenantis Žemėje, o kitas – ne šios planetos gyventojas. Šio spektaklio metu buvo gera jausti, kad vaikų širdys atsiveria, kad jie girdi, o kartu su jais ir Mokytojai. Vienos iš scenos metu į besikeliančią iš šiukšlių Žemę Varlius paleido skardinę, tai po to aktorė dalinosi: „Stoviu ir girdžiu griežtą, įsakmų 7-mečio balsą: „Susirink šiukšles“ (spektaklis nepraėjo veltui). Kai vieni vaikai aptūpę Žemę, o kiti – vienas ant kito peties padėję delnus kartojo: „Žeme, atsiprašau Tavęs, Žeme, prašau man atleisti, Žeme, dėkoju Tau, Žeme, myliu Tave, būk palaiminta, brangioji“, tarsi viskas aplink nuščiuvo, regis, net Žemė po kojomis klausėsi. Akcijoje dalyvavo apie 200 žmonių.

 

KRETINGOS RAJ. KŪLUPĖNŲ MOTIEJAUS VALANČIAUS PAGRINDINĖ MOKYKLA

Mokyklos mokiniai surengė akciją-parodą „Aš kuriu Žemei“.

 

KRETINGOS RAJ. SALANTŲ GIMNAZIJA

Prisidėdami prie Žemės dienos paminėjimo, šiandieną gimnazijoje iškėlėme Žemės vėliavą. Tegul ji mus kiekvieną skatina pamąstyti, ką aš galiu padaryti, kad jausčiausi tikru Žemės šeimininku?

 

KUPIŠKIO RAJ. NORIŪNŲ JONO ČERNIAUS PAGRINDINĖ MOKYKLA

Kovo 20 dieną mokyklos bendruomenė dalyvavo akcijoje „Apkabinkime Žemę“. Mokyklos kieme už rankų susikibo 112 jos dalyvių.

 

KUPIŠKIO RAJ. SUBAČIAUS GIMNAZIJA

Gimnazijos pradinukų linkėjimai Žemei.

 

MARIJAMPOLĖS SAV. IGLIAUKOS VAIKŲ DARŽELIS

Apkabinome Žemę, išsakėme jai gražiausius žodžius ir palinkėjimus.

 

MAŽEIKIŲ KALNĖNŲ PAGRINDINĖ MOKYKLA

Mokyklos bendruomenė mini Žemės dieną.

 

MAŽEKIŲ LOPŠELIS-DARŽELIS „GINTARĖLIS“

Pasaulinės Žemės dienos proga ,,Nykštukų“ grupės ugdytiniai sveikino savo mylimą Žemelę, gamino vėjo malūnėlius, kuriais papuošė lauko darželio erdvę. Taip pat kiekvienas vaikas iš visos savo mažos širdelės kūrė palinkėjimą savo Žemei, kuriais norime pasidalinti su visais.
Vaikų palinkėjimai Žemei:
Kamilė: Gerumo, kad Žemėje būtų, kad Žemė būtų saugi.
Vakarė: Kad augtų, graži būtų.
Modestas: Kad čiulbėtų paukščiai.
Vaineta: Kad visad augtų žolė, kad plasnotų paukščiai, kad augtų gėlės.
Vytautė: Tegul aplinkui butų daug daug gėlyčių, daug paukščiukų skraidytų, augtų labai didelių ir gražių medžių, kad žmonės nešiukšlintų, mylėtų gamtą, globotų žvėrelius.
Lukas: Kad nešiukšlintų, kad būtų švari, kad visi mylėtų Žemę.
Vilius: Švaros, nelaužytų medelių.
Osvaldas: Graži, kad būtų, kad saulė šviestų, žaliuotų žalia žolė.
Silvidas: Kad būtų namas, gėlytės, kad būtų smėlio, mašinėlė.
Emilija: Kad linksma būtų, laiminga.
Deividas: Būtų sveika, kad nebūtų šiukšlių.

 

VŠĮ MAŽEIKIŲ NEVALSTYBINIS VALDORFO DARŽELIS „NAMUČIAI PO SMILGA“

Apkabinome Žemę jos dienos proga ir davėme jai pažadą:
Žeme, Tu tokia graži, kai savo spalvomis sumirgi gaublio rutuly.
Žeme, Tu tokia dosni, kai savo turtais didžiais daliniesi.
Žeme, Tu tokia gera, kai mus mažus nešioji pievom ir miškais.
Žeme, norim Tave saugot ir ginti, nes mes Tavo vaikai:
Miškus tausosim ir medžius sodinsim,
Neteršime vandens ir jį branginsim,
Surinksime šiukšles ir draugą tai daryti pavadinsim,
Išpuošime Tave gėlėm,
Iškelsim inkilų ir paukštelius giedot Tau, Žeme, giesmę iškilmingą paprašysim.

 

MOLĖTŲ „SAULUTĖS“ VAIKŲ LOPŠELIS-DARŽELIS

Papuošę Žemę žiedais ją apkabinome.

 

PALANGOS LOPŠELIS-DARŽELIS „GINTARĖLIS“

Žemės dienos paminėjimo akimirkos.

 

PALANGOS LOPŠELIS-DARŽELIS „PASAKA“

Susikibę už rankų apkabinome mūsų mylimą Žemę.

 

PANEVĖŽIO LOPŠELIS-DARŽELIS „TAIKA“

Spalvingus linkėjimus siųsdami apkabinome Žemę.

 

PANEVĖŽIO „MINTIES“ GIMNAZIJA

Panevėžio „Minties“ gimnazijos bendruomenė įvairiais renginiais pažymi Žermės dieną: apkabiname gimnaziją, piešiame, fotografuojame, kuriame lankstinukus, plakatus, gaublius, įvairias pavasarines kompazicijas, susitinkame su mokslininkais, žiūrime ekologinius filmus.

 

PANEVĖŽIO RAJ. BERNATONIŲ MOKYKLA-DARŽELIS

Žemės dienos šventės akimirkos.

 

PANEVĖŽIO RAJ. KREKENAVOS MYKOLO ANTANAIČIO GIMNAZIJA

Žemės dieną kėlėme inkilus sugrįžtantiems paukščiams.

 

PLUNGĖS R. PLATELIŲ UNIVERSALUS DAUGIAFUNKCIS CENTRAS

Pasitikdami grįžtančius paukščius centro mažiausieji lankytojai iš antrinių žaliavų padarė paukštelius, taip primindami apie antrinių žaliavų panaudojimą. Atkreipdami dėmesį į Žemės saugojimą, Žemaitijos nacionalinio parko kiemelį vaikai papuošė drugeliais.

 

SKUODO RAJ. MOSĖDŽIO VAIKŲ LOPŠELIS-DARŽELIS

Žemės dieną darželio bendruomenė paminėjo Mosėdžio Vaclovo Into Akmenų  muziejaus aplinkoje, kur susikibus už rankų buvo pakelta Žemės vėliava, pritvirtinti vaikučių tėvelių rūpestingai pagaminti inkilai sugrįžtantiems paukščiams, buvo žaista, dalintasi įspūdžiais. Mūsų palinkėjimas visiems - tebūnie gerumas, dosnumas Žemėje!

 

ŠIAULIŲ LOPŠELIS-DARŽELIS „GLUOSNIS“

Žemės dienos proga susirinkome į salę pasidžiaugti ir pasakyti, kad esame, kad mokomės, kad ir mums mažiesiems, rūpi didieji gamtos namai. Susipažinome su gimtąja planeta – Žeme, kokia ji maža, graži, žydra. Stebėjome įvairius gamtovaizdžius – pievas, miškus, gėles, paukštelius, jūrą. Matėme vaizdus, kaip žmonės teršia, niokoja gamtą. Dainavome, šokome. Salė buvo pilna paukštelių, žvėrelių, vabalėlių, kuriuos vaidino apsirengę vaikai. Buvo gera visiems kartu. Vaikų piešinių, aplikacijų darbeliuose „Esu šios žemės vaikas“ atsispindėjo jų dar mažytė patirtis: gėlės, drugiai, paukščiai, debesėliai, saulė, jūra ir didelė meilė visam, kas gyva. Šventės pabaigoje vaikai savo mažomis rankutėmis apkabino Žemę ir pasižadėjo ją saugoti ir mylėti. Toliau šventė tęsėsi lauke: iškėlėme paukšteliams inkilėlius, ir Žemę papuošėme pačių pasidarytais tulpių žiedais.

 

ŠILUTĖS LOPŠELIS-DARŽELIS „PUŠELĖ“

Žemės dienos šventės metu atskridęs Gandras vaikams pasakojo apie gamtą, priminė kaip saugoti ir globoti Žemelę, iš Šilutės girininkijos atvykę svečiai ragino padirbėti gryname ore, pasirūpinti darželio, savo kiemo, miesto grožiu, surinkti susikaupusias šiukšles, sutvarkyti žaliuosius plotus bei pakvietė visus į lauką įkelti inkilėlius sugrįžtantiems paukšteliams.

 

ŠILUTĖS LOPŠELIS-DARŽELIS „RAUDONKEPURAITĖ“

Akcijoje „Apkabinkime žemę“ dalyvavo Šilutės lopšelio-darželio „Raudonkepuraitė“ 100 vaikų ir 10 darbuotojų. Žemės dieną sėkmingai surinktos šiukšlės visose teritorijoje, kalbėta, diskutuota apie Žemės išsaugojimo svarbą, žaista ir dainuota: prie inkilų medžio, tradicijų kiemelyje ir prie žaliaskarės eglaitės bei vieningai skanduota: Žeme, mes Tave mylime!!!

 

ŠILUTĖS RAJ. ŠVĖKŠNOS LOPŠELIS-DARŽELIS

Lopšelio-darželio bendruomenė į šventinį renginį „Apkabinkime Žemę“ sukvietė ugdytinius ir jų šeimos narius pažymėti Pasaulinę Žemės dieną. Renginio metu Meškučių šeimyna kreipėsi į visus šiais prasmingais žodžiais: “Saugokime gamtą. Nedaug mes galime, bet darykime tiek, kiek leidžia jėgos. Švarinkime savo aplinką, mokykimės kultūringai elgtis gamtoje. Gerbkime visa tai, ką mums dovanoja dosnioji Žemė – gyvybę. O suaugusieji tegu kuria harmoniją vaiko dvasioje, nes ekologinės ir dvasinės problemos sprendžiamos kartu. Tik išgijus žmogaus dvasiai bus galima pradėti gydyti ir mūsų Žemės žaizdas”.

 

ŠIRVINTŲ RAJ. BARTKUŠKIO PAGRINDINĖ MOKYKLA

Rytas mokykloje prasidėjo nuo animacinio filmuko “Kaip ožiukas Žemę laikė”. Pažiūrėję filmuką mokiniai pasakojo kaip jie prisideda prie Žemės saugojimo. Toliau sekė viktorina „Žemė – mūsų namai”, kurioje buvo atliekamos įvairios komandinės užduotys, sprendžiamos šarados, atsakinėjami klausimai.

 

ŠVENČIONIŲ RAJ. ADUTIŠKIO VIDURINĖ MOKYKLA

Mokyklos kieme 1-12 klasių mokiniai su mokytojais apkabino Žemę.

 

ŠVENČIONIŲ RAJ. ADUTIŠKIO VIDURINĖS MOKYKLOS SVIRKŲ SKYRIUS

Pasaulinės Žemės dienos proga apkabinome Žemę.

 

TELŠIŲ LOPŠELIS-DARŽELIS „BERŽELIS“

Per edukacinę, kūrybinę savaitę, skirtą Pasaulinei Žemės dienai paminėti, vaikai bendravo, dalinosi žiniomis apie atbundančią gamtą, aktualiausias gamtosaugos problemas, aplinkos švarinimą, šiukšlių rūšiavimą, augalų bei gyvūnų saugojimą, globą. Visose grupėse buvo pasėta gėlių, daržovių, žolelių, vaikai kūrė plakatus bei piešinius tema „Žemė – mūsų namai“, vaidino, mokėsi dainų, eilėraščių, mįslių, žaidimų. Ugdytiniai kartu su auklėtojomis pasižadėjome saugoti, švarinti, gražinti ir mylėti savo gimtąją Žemę.

 

TRAKŲ RAJ. PALUKNIO VAIKŲ LOPŠELIS-DARŽELIS

Žemės dienos paminėjimo akimirkos.

 

UKMERGĖS VAIKŲ LOPŠELIS-DARŽELIS „EGLUTĖ“

Žemės dienos proga lopšelyje-darželyje vyko renginys ,,Apkabinkime Žemę savo rankų šiluma“, kurio metu vaikus aplankė Saulytė, Lietaus lašelis ir Skėtis. Visi buvo pasipuošę EKO-girliandomis, pagamintomis iš tekstilės atliekų. Vaikai Žemės dienai gamino plakatus, rašė palinkėjimus ir laiškus. Lauke iškėlus Žemės vėliavą, į dangų skrido balionai, kurių spalvos simbolizavo Saulę (geltoni), Vandenį (mėlyni) ir Žemės atbudimą (žali).

 

UKMERGĖS  „ŠILO“ PAGRINDINĖ MOKYKLA

Mokyklos bendruomenė dalyvavo Žemės dienai paminėti skirtame renginyje.

 

VILNIAUS MARKUČIŲ LOPŠELIS-DARŽELIS

Mylime, didžiuojamės, džiaugiamės galėdami puošti Žemę, ją mylėti. Lopšelio-darželio vaikučiai nori, kad Žemėje visada būtų taika, o jie augtų linksmi ir laimingi. Savo mažomis rankelėmis jie apkabina Žemę ir visus, kas joje gyvena.

 

VILNIAUS RAJ. NEMĖŽIO VAIKŲ LOPŠELIS DARŽELIS IR SKAIDIŠKIŲ MOKYKLA-DARŽELIS

Sudalyvavę vasario 14 d. akcijoje „Apkabinkime Žemę Valentino dieną“, radome naujų draugų  ir bendraminčių iš kaimyninės Skaidiškių mokyklos-darželio. Gimė idėja – abiejų įstaigų bendradarbiavimo  projektas „Saugok Žemę“. Pirmame jo etape buvo kalbama apie Žemę, jos naudą, sprendžiama, kaip konkrečiais darbais prisidėti prie jos saugojimo. Kalbėjome, kad mūsų gimtoji planeta – Žemė: mes valgome joje užaugintą duoną, geriame tyrą jos vandenį, grožimės nuostabiais jos gamtovaizdžiais, augalais, klausomės paukščių giesmių, jūros ošimo… Kvietėme visus visus ir mažus, ir didelius, vaikučius ir tėvelius prisidėti prie gamtos saugojimo ir puoselėjimo, padėti kurti darnią ir saugią ateitį, kurioje patys gyvensime…  Piešėme piešinius ir gaminome darbelius iš buitinių atliekų. Dalyvavo vaikai, tėveliai, pedagogai ir kiti abiejų įstaigų bendruomenės nariai.
Balandžio 9 dieną Skaidiškių mokykloje-darželyje vyko antrasis, baigiamasis  projekto etapas. Visi kartu susirinkome pasidžiaugti, papasakoti, pasidalinti įspūdžiais ir idėjomis apie rūpinimąsi gamtos namais. Buvo linksma: šokome, dainavome, diskutavome, žiūrėjome filmukus apie Žemę. Vaikus taip pat aplankė miško gyventojos: Skruzdėlytė ir Gėlytė. Jos džiaugėsi ir dėkojo, kad darželiuose gyvena geri vaikai, kurie moka saugoti ir mylėti gamtą. O iš kitos planetos atvykęs Mažasis Princas dar kartą priminė, kad mes visi esame atsakingi už savo planetą ir turime ja rūpintis ir saugoti. Dovanodamas vaikams gėlių sėklas, Mažasis Princas paprašė pasėti jas, sušildyti savo meile ir šiluma ir užauginti Žemėje nuostabų žydintį gėlių sodą.

 

VILNIAUS LOPŠELIS-DARŽELIS „RŪTA“

Mylime ir saugome savo Žemelę.

VILNIAUS „VILNIOS“ PAGRINDINĖ MOKYKLA
Žemės dieną sutikome su šūkiu „Branginkime mūsų Žemę, saugokime Ją, švarinkime savo aplinką“.

 

VŠĮ „VIMS-INTERNATIONAL MERIDIAN SCHOOL“

Žemės dienos proga kūrėme  atvirukus su palinkėjimais „Mūsų Žemė“, vyresniųjų klasių mokiniai vedė edukacines pamokėles jaunesniems mokiniams, klausėme pamokėlės apie antrinių žaliavų rūšiavimą „Mes rūšiuojame“, dalyvavome tarpmokykliniame gamtosauginiame konkurse „EKOVARŽYTUVĖS“.

Daugiau informacijos:  http://www.vims.lt/20140320-zemeigraziausiposmai-ir-atvirukai74348-1-1993.html

Pamokėlės apie rūšiavimą (6-okas – pradinukams):  http://www.vims.lt/20140313-bukzalias-pagalkristijona74348-1-1959.html

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>